Závody v Píštanech u Litoměřic

15.05.2012 12:26

Dne 12.5.2012 kdy bylo poněkud deštivé a větrné odpoledne jsem se rozhodli zpříjemnit si zbytek dne a vyjeli jsme se podívat na závody v agilitách,které probíhaly v sobotu a neděli v Pištanech u Litoměřic. Z Prahy to je jen kousek a mi byli  zvědaví jak probíhají závody a částečně jsme chtěli omrknout budoucí soupeře:-). Samozřejmě, že hlavním důvodem byli Kelpie ,které tam závodili. Po několikátém pokusu jsme dorazili na místo, protože nač  zapínat  navigaci přeci trefím do Litoměřic a tam je to jen kousek..... :-) Závody probíhali na krásném místě s překrásnou vodní plochou - Žernosecké jezero .

Počasí nám celkem přálo a  místo bylo opravdu pěkné. V areálu na protější straně byl i menší přístav s plachetnicemi a i rybáři si přijdou  na své :-) No pěkné prostředí i s možností stravování přímo v kempu .

Hned jsem se rozběhli hledat pejsky a po nějaké chvili jsme potkali již pro nás známou tvář chovatelky Kelpii pani  Novákovou  a dali jsme se do rozhovoru. Zrovna měli přestávku před soutěží , která se časově posunula  a na přilehlé písčitá pláži se najednou proháněla spousta  Keplií a ostatních pejsků. To bylo něco po nás a naše děti. Tak přívětivé lidi a pejsky prostě nenajdete. Po skotačení a dovádění jsme se odebrali do místního přístřešku s vývařovnou a dali si něco na zub.

Poté pokračovaly závody a mi sledovali s napětím dění na kolbišti a představovali jsme si jak tam za čas budeme  třeba také .Řeknu Vám není to vždy jednoduché udržet  pejska v soustředěném stavu a nějaká ta chybička se vždy může vloudit. I přes tu nějakou chybičku byli pejsci po zásluze od svých majitelů pochváleni.

Později jsme se rozjeli k domovu. Teď už jen čekáme na našeho pejska .

Fotogalerie: Závody v Píštanech u Litoměřic